Over mij

Verkeerde voeding was mijn vriend en vijand

Ik had een moeilijke puberteit, voelde me alleen en onbegrepen. Over emoties en gevoelens werd thuis niet gesproken, waardoor ik me niet gehoord en gezien voelde. Ik zocht een andere uitlaatklep om mijn pijnlijke gevoel van eenzaamheid niet te hoeven voelen en dat was eten. Alles wat ik in de keukenkast als eerste tegenkwam werd in een keer opgegeten, meestal de ongezonde dingen. Daarna ontstond meteen het schuldgevoel dat ik teveel gegeten had, ik kon het letterlijk en figuurlijk niet verteren. Dit vervelende gevoel loste ik weer op door over te geven, wat me weer opluchting gaf. Tenminste dat dacht ik, maar als het gevoel van alleen zijn en onbegrepen voelen weer omhoog kwam herhaalde het patroon zich weer. Voeding werd letterlijk mijn vriend en vijand tegelijk. Mijn lichaam kreeg hierdoor een tekort aan voedingsstoffen, waardoor ik verschillende lichamelijke en mentale klachten kreeg. Ik voelde me vooral heel moe, energieloos en mijn gevoel van eigenwaarde was laag. Ik had zelfs geen puf om leuke dingen te doen. Ik voelde onmacht, omdat ik niet wist wat ik kon doen om me beter te voelen.

Goede voeding werd mijn vriend

Gelukkig kwam na een paar jaar het lichtpuntje in de donkere tunnel weer in mijn leven. Ik ging een therapeutische opleiding volgen en ontdekte hoe interessant ik de anatomie en de fysiologie van mijn wonderbaarlijk werkend lichaam vond. Vele jaren van opleidingen volgde, waar ik steeds meer de diepgang leerde kennen hoe mijn lichaam in elkaar zit en wat het aan voedingsstoffen, beweging en ontspanning nodig heeft om zich wel te voelen, zowel fysiek als mentaal. Er vielen steeds meer kwartjes. Kennis gaf me inzicht, maakte me bewust dat ik sommige dingen beter meer en andere dingen beter wat minder kon doen. Stapje voor stapje gaf ik mijn lichaam weer de juiste voedingstoffen die het nodig had en ontspannen bewegen buiten in de natuur gaf me letterlijk en figuurlijk lucht en mentale positiviteit. Hierdoor ging ik me weer steeds beter voelen, Ik kreeg energie voor 2, voelde mezelf weer fit om leuke dingen te doen, voelde me weer blij en mijn eigenwaarde werd vergroot. Het gevoel van alleen zijn maakte plaats voor het gevoel dat mijn zelfredzaamheid was teruggekomen. Voeding werd uiteindelijk mijn vriend !

Omdat ik me weer zo goed voelde dankzij goede voeding, beweging en ontspanning, kreeg ik steeds meer het verlangen om mijn kennis en positieve inzichten te willen delen met andere mensen, die vooral door een tekort aan goede voedingsstoffen lichamelijke en/of mentale klachten ontwikkelen. En zo ik verlangde geschiedde, het ingetogen meisje werd een enthousiaste vrouw, een energieke spraakwaterval met een handreiking naar die mensen die het nodig hebben.

Mij in een aantal kernwoorden

Enthousiast, energiek, spraakwaterval, oprecht geïnteresseerd in andere mensen, door mijn enthousiasme kan ik mensen letterlijk en figuurlijk in beweging zetten om te willen doen wat goed voor ze is, weet de vinger op de zere plek te leggen, behulpzaam, sociaal, attent, vrolijk, spontaan, toegankelijk vergevingsgezind en betrouwbaar .

Mijn visie

Elke kleine verandering maakt het grootte verschil, elke stap is een stap in de goede richting, het is nooit te laat om te beginnen, nooit en altijd bestaat voor mij niet, geduld is een schone zaak, rigide gedrag omtrent wat gezond is is voor mij ook ongezond, als je een gebakje of stukje chocolade wilt, neem dan een goede kwaliteit, ga er voor zitten, geniet er van en voel je vooral er niet schuldig over!

Als je me zou kennen zou je weten dat:

  • ik dankbaar ben en oog heb voor de kleine dingen in het leven
  • ik graag cadeautjes aan andere mensen geef
  • ik blij wordt van koken met gezonde ingrediënten, vooral met verschillende kleuren
  • ik hou van mooi servies waarop ik het eten mooi op kan presenteren
  • ik het liefst elke week een verse bos bloemen koop
  • ik geniet van wandelen in de prachtige natuur
  • ik niet tegen onrecht kan en dan heel fel kan reageren
  • ik het als vervelend ervaar als mensen zich in een groep niet sociaal naar anderen opstellen en het alleen maar over zichzelf hebben
  • ik onrustig wordt van mensen die in de slachtoffer rol blijven zitten